Wat is biologisch?

Onze varkens worden onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden gehouden. Bij ons zie je zeugen in de wei en alle dieren kunnen naar buiten. Ze hebben allemaal stro in hun lignesten.
gerst
Wij gebruiken geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Ook gebruiken wij geen zaden of produkten waar gentechnologie aan te pas komt. Gewassen kunnen onbekommerd groeien, de dieren hebben veel ruimte en worden zo gehouden dat ze zich zo natuurlijk mogelijk kunnen gedragen. Tussen de gewassen staat afhankelijk van het weer ook wel eens onkruid. Het wordt niet weggespoten, maar moet met schoffelmachines of met de hand worden weggehaald. De mest van de varkens gebruiken we weer om het land vruchtbaar te houden. Dit is grotendeels mest met stro wat weer goed is voor het bodemleven.
Biologische produkten zijn te herkennen aan het biologische  keurmerk. Er is nu ook een europees keurmerk voor biologische produkten. Deze tekens zijn uw garantie dat biologische producten ook echt op biologische wijze tot stand zijn gekomen. SKAL is de organisatie die dit in Nederland controleerd. Zij doen dit zowel aangekondigd als onaangekondigd. Een gedeelte van onze grond ligt in Belgie (net over de grens met Postel) en daar controleert Integra onze productiewijze.
Iedere boer of verwerker heeft een eigen SKALnr dat op de verpakking moet staan. Bij SKAL kunt u zien of het bedrijf is goedgekeurd en of het bedrijf inderdaad gecontroleerd wordt door SKAL.